LLumar

Succes românesc la concursul internaţional de aplicat folie auto

În cadrul conferinţei internaţionale LLumar, ajunsă la a 5-a ediţie, organizată anul acesta în localitatea Gyula / Ungaria a avut loc concursul de aplicat folie auto pentru concurenţii din SE Europei. În cele două zile a conferinţei, LLumar a fost gazda celor peste 200 de aplicatori de folie, unde pe lângă concurs, în cadrul unor prezentări oaspeţii au făcut cunoştinţă cu noutăţile acestei industrii prin intermediul prezentărilor ţinute de către delegaţii producătorului.

Anul acesta au participat la concurs peste 80 de concurenţi, reprezentând Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, România, Serbia şi Ungaria. Proba concursului a constat în aplicarea foliei auto pe o lunetă aşezată pe un suport. Juriul internaţional a punctat calitatea lucrării, procesul de aplicare, timpul necesar executării pe baza mai multor criterii. Concursul a avut mai multe runde, pe baza preliminariilor concursului rezultând următorul clasament a concurenţilor din România:

  1. Stan Cosmin (Car Fashion) 25 min 146,5 pct
  2. Fodor Lóránt (Salstar) 19 min 42 sec 142,5 pct
  3. Salak József (Salstar) 21 min 10 sec 131 pct
  4. Răileanu Viorel (Autovad) 25 min 130 pct
  5. Bucur Daniel (Kimedo Auto Fashion) 25 min 129 pct
  6. Végh Mihály (Auto Tint Solution) 25 min 127 pct

Pe baza acestui clasament s-au calificat pentru finala evenimentului şi au reprezentat România: Stan Cosmin şi Fodor Lóránt. Ei şi-au măsurat puterile cu doi concurenţi din Ungaria , unul din Croaţia şi unul din Serbia. Criteriile finalei au fost identice cu cele din preliminarii, dar cei şase finalişti au trebuit să-şi dovedească profesionalismul pe o lunetă mai dificilă pentru a obţine titlul de cel mai bun aplicator LLumar din SE Europei şi premiile în bani. Rezultatul finalei:

II. Guti Balázs (Ungaria), I. Stan Cosmin (România), III. Vanja Kokić (Croaţia), IV. Fodor Lóránt (România), V. Orosz Krisztina (Ungaria), VI. Nenad Jović (Serbia)