LLumar

Eastman Chemical Company şi Solutia (producătorul foliilor LLumar) au anunţat că au ajuns la înţelegere privind achiziţionarea Solutia Inc. de către Eastman Chemical Company, unul dintre liderii mondiali a producătorilor de materiale chimice speciale de înaltă calitate.

Această fuziune este pentru Eastman un pas important pe linia strategiei de creştere, care ridică în mod evident Eastman între cele mai mari companii care activează în domeniul produselor chimice. Astfel cu ajutorul Solutia , Eastman are asigurată posibilităţi de creştere importante în zone geografice cu dezvoltare rapidă cum ar fi Asia Pacifică şi îşi poate lărgi oferta cu produse care asigură o creştere constantă.

Această fuziune asigură şi pentru Solutia posibilităţi de creştere mult mai rapide, profitând de rolul şi poziţia Eastman în industria chimică.

Eastman în topul Fortune 500 pe anul 2011 ocupa meritabilul loc 11 în topul companiilor chimice, clasare care după fuziunea cu Solutia în mod evident se va îmbunătăţi considerabil. Sediul Eastman este situat în localitatea Kingsport / Tennessee. În anul 2011 a avut o cifră de afaceri de 7,2 miliarde USD. Compania are peste 10000 de angajaţi, produce în special chimicale şi materiale plastice în cele 16 unităţi de producţie aflate în diferite puncte ale lumii, produse care sunt utilizate zilnic începînd cu vopsele şi terminând cu stratul acoperitor a medicamentelor.

Fuziunea celor două companii nu înseamnă nicio schimbare în ceea ce priveşte mersul afacerii de zi cu zi, clienţii noştri vor beneficia în continuare de suportul nostru şi de marca cea mai căutată de folie.