LLumar

Cum să ne pregătim maşina pentru iarnă

Câteva sfaturi utile pentru ca maşina noastră să fie pregătită pentru provocările iernii. Planificând din timp, putem crea ritualul anual a siguranţei şi încrederii.

Utilizarea uleiului de motor pentru iarnă

Temperatura exterioară influenţează şi temperatura motorului, de aceea trebuie să ne asigurăm că iarna utilizăm uleiul adecvat. Când temperatura scade sub nivelul de îngheţ, să schimbăm pe un ulei mai subţire, mai puţin vâscos. Dacă avem dubii legate de uleiul pentru motor, sa consultăm cartea tehnică a maşinii.

Lichidul de răcire

Înainte ca temperatura să scadă sub nivelul de îngheţ, să ne asigurăm ca pentru siguranţa motorului lichidul să conţină antigel. Să fim atenţi la proporţia dintre antigel şi apă. La cele mai multe autovehicule această proporţie este de:60% antigel – 40% apă. Iarna ajustarea la această proporţie este foarte importantă.

Vreme rece şi Capacitatea Acumulatorului

Vremea rece reduce şi capacitatea acumulatorului. Este necesară o verificare temeinică a cablajelor, a lichidului din acumulator şi a nivelului de încărcare. Putem chiar căuta data fabricaţiei deoerece poate fi actuală schimbarea acumulatorului. La cumpărarea unui acumulator nou să ne asigurăm că nu a fost fabricată cu mai mult de 6 luni în urmă.

Anvelope de iarnă

Şofatul pe timp de iarnă poate fi deseori greu şi periculos. Utilizarea unor anvelope corespunzătoare poate fi un avantaj la şofatul în condiţii de iarnă. Este recomandată schimbarea tuturor celor patru anvelope.

Tratarea parbrizului

Dacă vrem să avem cele mai bune rezultate la înlăturarea murdăriei de pe parbriz trebuie să utilizăm un lichid de spălare care conţine antigel.

Îngheţare

Iarna gaura cheii poate îngheţa. Dacă forţăm cheia, o putem rupe foarte uşor în broască. Putem achiziţiona glicerină din multe magazine, soluţie care poate fi utlizată pentru dezgheţare.

Cutia de prim ajutor

Pentru situaţiile de urgenţă, pe lângă cutia de prim ajutor, putem pregăti şi alte lucruri:lopată pentru zăpadă, pătură, cisme, radio, ulei de motor, soluţie pentru parbriz, antigel şi lanternă.

Cutia de prim ajutor

Sperăm ca sfaturile noastre v-au fost utile în pregătirea maşinii pentru iarnă. Cu toate că vara, sezonul foliilor auto, este departe, merită aplicate folii auto şi iarna. Pe lângă faptul că ele reprezintă un cadou de Crăciun foarte bun, ele conferă geamurilor auto proprietăţi utile pe toată durata anului. Una dintre ele ar fi reducerea luminii orbitoare care iarna poate fi la fel de deranjantă ca şi vara. Foliile auto de calitate, cum sunt cele de marca LLumar, oferă protecţie pasagerilor şi interiorului maşinii pe toată durata anului împotriva razelor UV dăunătoare. O folie auto mai închisă poate proteja împotriva privirilor indiscrete pasagerii şi obiectele de valoare transportate.