LLumar

În numeroase cazuri nu este posibilă montajul foliilor pe partea interioară al geamului. Aceasta se datorează ori imposibilităţii de a se ajunge la geam, ori din dorinţa evitării spargerii sticlei cauzată de tensiunea termică. În cazul în care se optează pentru montajul la exterior, este recomandată folosirea foliilor special concepute pentru exterior. Construcţia straturilor foliilor pentru interior nu este optimă la montaj extern, mai ales poziţionarea stratului de protecţie UV ( strat care protejează folia în sine ), astfel acestea se pot deteriora, respectiv îmbătrâni chiar şi în câteva luni de zile. La fel nu este corespunzătoare nici stratul antizgâriere ale acestor folii în condiţii externe mai dure , astfel este recomandată utilizarea unor folii care sunt dotate cu strat antizgâriere special pentru utilizare exterioară.

Pentru montaj exterior ne stau la dispoziţie mai multe game de folii:

Folie reflexivă pentru exterior, dotată cu strat special antizgâriere ( seria RHE ) – Produsele RHE sau ale seriei Helios sunt dotate cu strat special antizgâriere pentru exterior. Aplicarea lor este posibilă atăt pe plan vertical ( 5 ani garanţie ), cât şi pe plan înclinat ( 3 ani garanţie ).Specificul materialului constă în faptul că stratul exterior are efect antistatic, astfel impurităţile se depun pe ea mai greu decât pe suprafeţele de sticlă. Datorită acestei caracteristici întreţinerea costisitoare ale geamurilor greu accesibile se va face mai uşor şi la intervale mai lungi. Randamentul înalt de respingere este demonstrată şi prin îndepărtarea uşoară a vandalismelor făcute cu marker, care se pot îndepărta uşor, lucru imposibil de făcut la alte tipuri de folii sau sticle.

Folie reflexivă pentru exterior, dotată cu strat antizgâriere ( seria REX ) – Produsele seriei REX sunt dotate cu strat antizgâriere. Aplicarea lor este recomandată numai pe suprafeţe verticale ( Garanţie 3 ani ).

Folie pentru exterior neutrală, cu strat antizgâriere ( seria NEX ) – Produsele seriei NEX sunt dotate cu strat antizgâriere pentru exterior. Aplicarea lor este recomandată numai pe suprafeţe verticale ( Garanţie 3 ani ).

Folie antiefracţie / antigrafitti pentru exterior ( SCL ER PS4 ) – Ut ilizarea foliei pentru exterior cu grosimea de 100 microni pe lângă reducerea efectelor pagubelor provocate de spargerea sticlei, este recomandată şi în lupta împotriva desenelor graffiti. Folia va proteja suprafeţele din sticlă ale vitrinelor, panourilor de reclamă sau ale altor vitraje împotriva desenelor graffiti sau a zgârierilor. De obicei vandalii nu-şi dau seama de acest lucru, deoarece senzaţia este identică ca şi cum ar fi desenat pe sticlă. Folia deteriorată se poate îndepărta fără distrugerea sticlei care altfel ar fi deosebit de costisitoare şi chiar imposibilă în cazul structurilor de geamuri de mari dimensiuni (3 ani garanţie la aplicare pe geamuri verticale ).

Folie pentru plăci de policarbonat aplicate la exterior ( SunBlocker ) – Mai multe informaţii găsiţi accesând secţiunea “Plăci pentru policarbonat” (10 ani garanţie la aplicare pe suprafeţe verticale ).

Folie reflexivă pentru exterior, fără strat antzgâriere ( seria RR ) – Produsele seriei RR nu sunt dotate cu strat ant izgâriere (ER), de aceea aplicarea lor este recomandată pe suprafeţe aflate la mare înălţime sau care nu se află în locuri vizibile. Din cauza lipsei stratului ER folia se zgărie uşor, acest inconvenient trebuie avut în vedere când se curaţă suprafaţa de sticlă . Se poate utiliza atât pe plan vertical ,cât şi pe plan înclinat (Garanţie 2 ani. ).